Τάρτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά

Εμφανίσεις: 6.114
Τάρτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά
Υλικά:
20 ml γάλα φρέσκο πλήρες (4 κουτ. σούπας)
2 αυγά
600 γρ. κολοκυθάκια (6 τεμ.)
50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
60 ml καλαμποκέλαιο (για το τηγάνισμα)
2 πρέζες μαντζουράνα
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αυγά | γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγές με καλαμποκέλαιο | καλαμποκέλαιο συνταγή | κολοκυθάκια συνταγές | Grouper calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε μακριές λωρίδες κατά μήκος. Τα περνάμε γρήγορα από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Όταν πάρουν χρυσό χρώμα, τα στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε ένα μείγμα χτυπώντας τα αυγά με το γάλα, τη μαντζουράνα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε και μία πρέζα αλάτι και το κρατάμε στην άκρη.

Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί σχηματίζοντας ένα παχύ στρώμα. Στη συνέχεια, τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και τα ψήνουμε στους 250°C για 20 λεπτά. Η τάρτα μας θα πρέπει να πιάσει τραγανή κρούστα και να είναι μαλακή στο εσωτερικό. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες240
Πρωτεΐνες ζωικές3,31 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,87 γρ.
Υδατάνθρακες13,39 γρ.
Λιπαρά17,77 γρ.
Σάκχαρα2,42 γρ.
Φυτικές ίνες2,29 γρ.