Caprese με αγκινάρες και mozzarella

Εμφανίσεις: 3.630
Caprese με αγκινάρες και mozzarella
Υλικά:
5 γρ. θυμάρι φρέσκο
500 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (4 μπάλες των 125 γρ. φρέσκια)
4 τεμ. αγκινάρες
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
5 γρ. μέντα


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | συνταγή με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | πιπέρι μαύρο συνταγές | μέντα | τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) συνταγή | Asparagus calories

Εκτέλεση συνταγής

Από τις αγκινάρες, καθαρίζουμε τα εξωτερικά χοντρά φύλλα και το «γένι» στο κέντρο τους, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

Στη συνέχεια, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200°C και στη θέση grill. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα ή σε πλάκα ψησίματος).

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε τη mozzarella στη μέση και την τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με τις αγκινάρες, φτιάχνοντας το πασχαλινό caprese. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω το αρωματικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες402
Πρωτεΐνες ζωικές23,38 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,34 γρ.
Υδατάνθρακες12,72 γρ.
Λιπαρά28,3 γρ.
Σάκχαρα1,87 γρ.
Φυτικές ίνες5,58 γρ.