Εκτέλεση συνταγής
Από τις αγκινάρες, καθαρίζουμε τα εξωτερικά χοντρά φύλλα και το «γένι» στο κέντρο τους, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Στη συνέχεια, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200°C και στη θέση grill. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα ή σε πλάκα ψησίματος).
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τη mozzarella στη μέση και την τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με τις αγκινάρες, φτιάχνοντας το πασχαλινό caprese. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω το αρωματικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Στη συνέχεια, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200°C και στη θέση grill. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα ή σε πλάκα ψησίματος).
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τη mozzarella στη μέση και την τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με τις αγκινάρες, φτιάχνοντας το πασχαλινό caprese. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω το αρωματικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.