Burger vegetarian

Εμφανίσεις: 3.503
Burger vegetarian
Υλικά για το μπιφτέκι:
180 γρ. φακές
1 αυγό
2 τεμ. ψωμί του τοστ
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
2 γρ. chives (σχοινόπρασο)
2 πρέζες πάπρικα

Υλικά για τα burgers:
1 ντομάτα φρέσκια (μέτρια)
20 γρ. μαγιονέζα (ή κέτσαπ ή μουστάρδα)
45 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
250 γρ. πατάτες (1,25 τεμ.)
1/8 τεμ. iceberg (μαρούλι) (2 φύλλα)
2 αυγά
2 ψωμιά για hamburger


Προτεινόμενες μερίδες: 2

Ετικέτες συνταγές με πιπέρι μαύρο | αλάτι συνταγές | αυγά | συνταγή με αλάτι | πάπρικα συνταγή | Olive calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις φακές, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το ενώνουμε με τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Στη συνέχεια, χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και πλάθουμε δύο μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε πλάκα ψησίματος για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

(Μπορούμε να τυλίξουμε τα burgers σε διάφανη μεμβράνη και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 3 μέρες).

Παράλληλα, στην πλάκα ή σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι σπάμε το αυγό και πάνω προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε κύβους. Μετά από ένα λεπτό τυλίγουμε το αυγό μάτι στη μέση και το αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί, το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.

Κόβουμε το ψωμί brioche στη μέση και το βάζουμε να ζεσταθεί. Τέλος, τοποθετούμε στη μέση το ψημένο μπιφτέκι και πάνω την ομελέτα. Γαρνίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα, ανάλογα με ό,τι προτιμάμε και το κλείνουμε με το υπόλοιπο ψωμί.

Σερβίρουμε το burger γαρνιρισμένο με πατάτες κομμένες σε sticks.

Δείτε το video της συνταγής:
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες860
Πρωτεΐνες ζωικές13,64 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,77 γρ.
Υδατάνθρακες61,01 γρ.
Λιπαρά22 γρ.
Σάκχαρα9,94 γρ.
Φυτικές ίνες5,8 γρ.