Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τις φακές, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το ενώνουμε με τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και πλάθουμε δύο μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε πλάκα ψησίματος για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
(Μπορούμε να τυλίξουμε τα burgers σε διάφανη μεμβράνη και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 3 μέρες).
Παράλληλα, στην πλάκα ή σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι σπάμε το αυγό και πάνω προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε κύβους. Μετά από ένα λεπτό τυλίγουμε το αυγό μάτι στη μέση και το αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί, το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
Κόβουμε το ψωμί brioche στη μέση και το βάζουμε να ζεσταθεί. Τέλος, τοποθετούμε στη μέση το ψημένο μπιφτέκι και πάνω την ομελέτα. Γαρνίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα, ανάλογα με ό,τι προτιμάμε και το κλείνουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
Σερβίρουμε το burger γαρνιρισμένο με πατάτες κομμένες σε sticks.
Δείτε το video της συνταγής:
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και πλάθουμε δύο μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε πλάκα ψησίματος για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
(Μπορούμε να τυλίξουμε τα burgers σε διάφανη μεμβράνη και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 3 μέρες).
Παράλληλα, στην πλάκα ή σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι σπάμε το αυγό και πάνω προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε κύβους. Μετά από ένα λεπτό τυλίγουμε το αυγό μάτι στη μέση και το αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί, το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
Κόβουμε το ψωμί brioche στη μέση και το βάζουμε να ζεσταθεί. Τέλος, τοποθετούμε στη μέση το ψημένο μπιφτέκι και πάνω την ομελέτα. Γαρνίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα, ανάλογα με ό,τι προτιμάμε και το κλείνουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
Σερβίρουμε το burger γαρνιρισμένο με πατάτες κομμένες σε sticks.
Δείτε το video της συνταγής: