Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια ύψους περίπου 3 εκ. Τα σκάβουμε με ένα κουταλάκι ή με ειδικό εργαλείο, αφαιρώντας τα εσωτερικά σπόρια και αφήνοντας 1 εκ. πολτό μαζί με τη φλούδα.
Αφαιρούμε τη φλούδα της κολοκύθας, κόβουμε το ψαχνό σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια, τα οποία τεμαχίζουμε με μήκος 3 εκ.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τα μπαστουνάκια κολοκύθας, προσπαθώντας να τα στριμώξουμε χωρίς να αφήσουμε κενά, αφού τα λαχανικά στο μαγείρεμα χάνουν όγκο και έτσι μπορεί τα μπαστουνάκια να βγουν από τα κολοκυθάκια.
Στον πυθμένα ενός ταψιού βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και πάνω τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Τα ψήνουμε στους 170°C για 18-20 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φλούδα της κολοκύθας, κόβουμε το ψαχνό σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια, τα οποία τεμαχίζουμε με μήκος 3 εκ.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τα μπαστουνάκια κολοκύθας, προσπαθώντας να τα στριμώξουμε χωρίς να αφήσουμε κενά, αφού τα λαχανικά στο μαγείρεμα χάνουν όγκο και έτσι μπορεί τα μπαστουνάκια να βγουν από τα κολοκυθάκια.
Στον πυθμένα ενός ταψιού βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και πάνω τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Τα ψήνουμε στους 170°C για 18-20 λεπτά.