Κολοκυθάκια γεμιστά με μπαστουνάκια κολοκύθας

Εμφανίσεις: 1.896
Κολοκυθάκια γεμιστά με μπαστουνάκια κολοκύθας
Υλικά:
2 κρεμμύδια άσπρα μέτρια
60 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
300 γρ. κολοκύθα
650 γρ. κολοκυθάκια (4-5 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : εύκολα κολοκυθάκια γεμιστά: συνταγές με κολοκυθάκια: συνταγές με κολοκύθα | Hazelnuts calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια ύψους περίπου 3 εκ. Τα σκάβουμε με ένα κουταλάκι ή με ειδικό εργαλείο, αφαιρώντας τα εσωτερικά σπόρια και αφήνοντας 1 εκ. πολτό μαζί με τη φλούδα.

Αφαιρούμε τη φλούδα της κολοκύθας, κόβουμε το ψαχνό σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια, τα οποία τεμαχίζουμε με μήκος 3 εκ.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τα μπαστουνάκια κολοκύθας, προσπαθώντας να τα στριμώξουμε χωρίς να αφήσουμε κενά, αφού τα λαχανικά στο μαγείρεμα χάνουν όγκο και έτσι μπορεί τα μπαστουνάκια να βγουν από τα κολοκυθάκια.

Στον πυθμένα ενός ταψιού βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και πάνω τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο.

Τα ψήνουμε στους 170°C για 18-20 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες176
Πρωτεΐνες ζωικές5,03 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,62 γρ.
Υδατάνθρακες15,84 γρ.
Λιπαρά9,22 γρ.
Σάκχαρα4,47 γρ.
Φυτικές ίνες3,99 γρ.