Χταπόδι confit μαριναρισμένο με λαχανικά brunoise και οστρακοειδή με σάλτσα σαφράν

Εμφανίσεις: 2.742
Χταπόδι confit μαριναρισμένο με λαχανικά brunoise και οστρακοειδή με σάλτσα σαφράν
Υλικά:
20 ml ξίδι κόκκινο
50 γρ. μαντζουράνα φρέσκια
400 γρ. vongole (8 τεμ.)
400 γρ. μύδια (8 τεμ.)
500 γρ. χταπόδι
400 γρ. πατάτες (2 τεμ.)
300 γρ. σέλερι (2 κλαδάκια)
1 τεμ. σκόρδο
150 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
1 ρόδι (τους σπόρους)
1 λεμόνι (το χυμό)
4 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)
1 γρ. σαφράν (σκόνη) (2 πρέζες)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μύδια συνταγές | συνταγή με ρόδι | πατάτες | καρότα | χταπόδι συνταγές | Anthotyro calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το χταπόδι σε αλατισμένο νερό με ένα καρότο, ένα λευκό κρεμμύδι, ένα κλωναράκι σέλερι, 50 ml ξίδι και 5-6 κόκκους μπαχάρι, για μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτό brunoise. Ψιλοκόβουμε τη μαντζουράνα και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε με το χταπόδι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξίδι, 30 ml ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το σκόρδο με τη φλούδα πατημένη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί, σκεπασμένο με μεμβράνη.

Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε καλά το καρότο, την πατάτα και το σέλερι. Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτό brunoise και βράζουμε την πατάτα χωριστά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά κρύα μαζί με τους σπόρους από το ρόδι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από ένα λεμόνι και το αλατοπίπερο και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο με το ελαιόλαδο μαζί με τα vongole και τα μύδια για 3 λεπτά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα οστρακοειδή να αχνιστούν σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά περίπου.

Τοποθετούμε στα πιάτα ένα τσέρκι σε όποιο σχήμα προτιμούμε και σερβίρουμε ως βάση τα λαχανικά και από πάνω το μαριναρισμένο χταπόδι, τοποθετώντας τριγύρω τα όστρακα.

Γαρνίρουμε το πιάτο με μαύρο βιολογικό χρώμα από μελάνι σουπιάς, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες516
Πρωτεΐνες ζωικές25,15 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,92 γρ.
Υδατάνθρακες26,71 γρ.
Λιπαρά15,99 γρ.
Σάκχαρα2,97 γρ.
Φυτικές ίνες3,63 γρ.