Εύκολα παπουτσάκια μελιτζάνας, με caponata και mozzarella

Εμφανίσεις: 3.776
Εύκολα παπουτσάκια μελιτζάνας, με caponata και mozzarella
Υλικά:
2 ντομάτες φρέσκιες (μέτριες)
40 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (σε φλούδες)
250 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
600 γρ. μελιτζάνες (2 μεγάλες)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
3 γρ. βασιλικός φρέσκος (7-8 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : εύκολα παπουτσάκια: καλοκαιρινές συνταγές: ελαφριά παπουτσάκια μελιτζάνας | Sunflower oil calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Χαράσσουμε την επιφάνεια του πολτού, τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Λίγο μετά προσθέτουμε και τις ντομάτες, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις ψιλοκόψουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Από τις ψημένες μελιτζάνες αφαιρούμε τον εσωτερικό πολτό και τις γεμίζουμε με το μείγμα της caponata. Στη συνέχεια καλύπτουμε με τη mozzarella, πασπαλίζουμε με το Pecorino Romano και τις βάζουμε στο φούρνο να γκρατιναριστούν για 5 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές.

Tip: Μπορούμε να αρωματίσουμε επιπλέον τη γέμιση της μελιτζάνας προσθέτοντας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και μια χούφτα ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες271
Πρωτεΐνες ζωικές14,27 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,93 γρ.
Υδατάνθρακες10,05 γρ.
Λιπαρά17,89 γρ.
Σάκχαρα7,43 γρ.
Φυτικές ίνες4,93 γρ.