Στρούντελ με αχλάδια, τυρί και μπέικον

Εμφανίσεις: 4.408
Στρούντελ με αχλάδια, τυρί και μπέικον
Υλικά:
250 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. μπέικον (σε ένα κομμάτι)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
250 γρ. φύλλο σφολιάτας
1 κρόκος αυγού
100 γρ. αχλάδια
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με αχλάδια | συνταγή με μπέικον | φύλλο σφολιάτας | φύλλο σφολιάτας συνταγές | συνταγές με φύλλο σφολιάτας | Flour calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους, καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και όλα μαζί τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να σοταριστούν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Κατόπιν, ανακατεύουμε το μπέικον και τα αχλάδια με το τυρί ricotta, την Parmigiano-Reggiano, την τριμμένη φρυγανιά και το θυμάρι ψιλοκομμένο.

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια εργασίας και το ανοίγουμε ελαφρά με έναν πλάστη ώστε να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα και την τυλίγουμε σε ρολό σχηματίζοντας το στρούντελ.

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με ένα πιρούνι και αλείφουμε μ’ αυτό το στρούντελ.

Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Βγάζουμε το στρούντελ από το φούρνο και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες448
Πρωτεΐνες ζωικές13 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2 γρ.
Υδατάνθρακες34,93 γρ.
Λιπαρά28,28 γρ.
Σάκχαρα4,05 γρ.
Φυτικές ίνες1,57 γρ.