Εκτέλεση συνταγής
Γέμιση για τους λαχανοντολμάδες: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το φρέσκο λουκάνικο ψιλοκομμένο, την κολοκύθα κομμένη σε κύβους με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε πολύ χαμηλή φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μόλις βράσει η κολοκύθα προσθέτουμε μία πρέζα μοσχοκάρυδο, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά (μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, αν υπάρχουν). Στη συνέχεια, προσθέτουμε δύο κουταλιές σούπας Parmigiano-Reggiano και με ένα πιρούνι πιέζουμε την κολοκύθα και το λουκάνικο για να γίνουν πηχτή κρέμα.
Λαχανοντολμάδες: Χωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου στη μέση, αφαιρώντας το κεντρικό χοντρό κοτσάνι. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano, βάζουμε στο κέντρο των 8 φύλλων το μείγμα της κολοκύθας και του λουκάνικου και τα κλείνουμε τυλίγοντάς τα σε ρολά.
Σάλτσα τυριών και πράσου: Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μισό ποτηρi νερό, τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα μουλιάσουμε για λίγη ώρα σε ζεστό νερό) και μία πρέζα αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη χωρίς το καπάκι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, ρίχνουμε το τυρί crescenza και το τυρί mascarpone και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ώστε το μείγμα μας να πάρει λεία και κρεμώδη υφή.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ατομικά cocotte ή άλλα πυρίμαχα σκεύη, τα καλύπτουμε με την κρέμα τυριών και πράσου, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Μόλις βράσει η κολοκύθα προσθέτουμε μία πρέζα μοσχοκάρυδο, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά (μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, αν υπάρχουν). Στη συνέχεια, προσθέτουμε δύο κουταλιές σούπας Parmigiano-Reggiano και με ένα πιρούνι πιέζουμε την κολοκύθα και το λουκάνικο για να γίνουν πηχτή κρέμα.
Λαχανοντολμάδες: Χωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου στη μέση, αφαιρώντας το κεντρικό χοντρό κοτσάνι. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano, βάζουμε στο κέντρο των 8 φύλλων το μείγμα της κολοκύθας και του λουκάνικου και τα κλείνουμε τυλίγοντάς τα σε ρολά.
Σάλτσα τυριών και πράσου: Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μισό ποτηρi νερό, τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα μουλιάσουμε για λίγη ώρα σε ζεστό νερό) και μία πρέζα αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη χωρίς το καπάκι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, ρίχνουμε το τυρί crescenza και το τυρί mascarpone και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ώστε το μείγμα μας να πάρει λεία και κρεμώδη υφή.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ατομικά cocotte ή άλλα πυρίμαχα σκεύη, τα καλύπτουμε με την κρέμα τυριών και πράσου, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.