Muffins γεμιστά με ντοματίνια, mozzarella και βασιλικό

Εμφανίσεις: 2.357
Muffins γεμιστά με ντοματίνια, mozzarella και βασιλικό
Υλικά:
200 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (ή σε μπαστούνι)
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
400 γρ. ντοματίνια
5 αυγά
500 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
3 πρέζες αλάτι
200 ml σπορέλαιο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 γρ. βασιλικός φρέσκος (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 18

Ετικέτες τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) συνταγές | ντοματίνια | αλάτι συνταγή | τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | Pie calories

Εκτέλεση συνταγής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, το σπορέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια με τον γάντζο. Ρίχνουμε και το Parmigiano-Reggiano και συνεχίζουμε με τον βασιλικό ψιλοκομμένο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη mozzarella κομμένη σε κύβους.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια ειδική φόρμα για muffins (ή χρησιμοποιούμε χάρτινα φορμάκια μίας χρήσεως) και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια, τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες283
Πρωτεΐνες ζωικές7,91 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,1 γρ.
Υδατάνθρακες22,89 γρ.
Λιπαρά7,34 γρ.
Σάκχαρα1,39 γρ.
Φυτικές ίνες0,75 γρ.