Δροσερό ταμπουλέ με κους κους, αρωματισμένο γιαούρτι και χοιρινό μπούτι μαριναρισμένο

Εμφανίσεις: 3.917
Δροσερό ταμπουλέ με κους κους, αρωματισμένο γιαούρτι και χοιρινό μπούτι μαριναρισμένο
Υλικά για το ταμπουλέ:
1 ντομάτα φρέσκια (μέτρια)
300 γρ. κους κους (λεπτό)
225 ml νερό (ζεστό)
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 τεμ.)
2 λεμόνια (μόνο το χυμό)
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
25 γρ. μαϊντανός (1/2 μάτσο)
15 γρ. δυόσμος (1/2 ματσάκι)

Υλικά για το αρωματισμένο γιαούρτι:
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 γρ. chives (σχοινόπρασο)
5 γρ. μαϊντανός

Υλικά για γαρνίρισμα:
150 γρ. χοιρινό μπούτι


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ταμπουλέ με γιαούρτι: κους κους | Onions calories

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε το ταμπουλέ από κους κους: Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ μαζί με το ζεστό νερό και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά με μια πετσέτα. Μόλις περάσει ο χρόνος, το κους κους θα έχει φουσκώσει και θα είναι έτοιμο για να φτιάξουμε το ταμπουλέ.

Πλένουμε και κόβουμε την ντομάτα σε λεπτό brunoise και την προσθέτουμε στο κους κους. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ με το κους κους. Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον χυμό από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε προσθέτοντας και το ελαιόλαδο και αφήνουμε το ταμπουλέ στην άκρη.

Φτιάχνουμε το αρωματισμένο γιαούρτι: Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, προσθέτουμε και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε ξανά και το αφήνουμε στην άκρη.
Τέλος, σερβίρουμε το ταμπουλέ με ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής βάζοντας το κους κους στη βάση, το αρωματισμένο γιαούρτι από πάνω και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από χοιρινό μπούτι μαριναρισμένο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες513
Πρωτεΐνες ζωικές15,47 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,77 γρ.
Υδατάνθρακες64,66 γρ.
Λιπαρά9,35 γρ.
Σάκχαρα5,19 γρ.
Φυτικές ίνες5,38 γρ.