Αυγά με αντζούγιες και ψιλοκομμένα μυρωδικά

Εμφανίσεις: 3.712
Αυγά με αντζούγιες και ψιλοκομμένα μυρωδικά
Υλικά:
40 γρ. αντσούγιες σε λάδι
5 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες
20 γρ. κάπαρη (σπόροι)
2 τεμ. σκόρδα
8 αυγά
Μισό λεμόνι
3 ml ξίδι λευκό
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
3 γρ. φασκόμηλο
20 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με λεμόνι | πιπεριές καυτερές κόκκινες συνταγές | αντσούγιες σε λάδι | πιπεριές καυτερές κόκκινες | αντσούγιες σε λάδι συνταγή | Mustard calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τις αντζούγιες, την πιπεριά, το φασκόμηλο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το κρατάμε στην άκρη.

Τηγανίζουμε τα αυγά, αφήνοντας τον κρόκο κόκκινο.

Σε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το μείγμα των μυρωδικών με το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ξίδι, το χυμό λεμονιού και την κάπαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε μέσα στο σκεύος σκεπασμένα για μία ώρα τουλάχιστον, ώστε να αρωματιστούν από το μείγμα των μυρωδικών.

Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα μυρωδικών και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με μαριναρισμένα κολοκυθάκια.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες240
Πρωτεΐνες ζωικές15,47 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,98 γρ.
Υδατάνθρακες1,11 γρ.
Λιπαρά18,42 γρ.
Σάκχαρα1,01 γρ.
Φυτικές ίνες0,4 γρ.