Ομελέτα με ασπράδι αυγού και σπαγγέτι λαχανικών

Εμφανίσεις: 5.070
Ομελέτα με ασπράδι αυγού και σπαγγέτι λαχανικών
Υλικά:
50 γρ. ντοματίνια
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
50 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
4 ασπράδια αυγού
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος
10 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες βασιλικός φρέσκος συνταγή | συνταγές με ελαιόλαδο | ντοματίνια | συνταγή με ντοματίνια | συνταγή με ασπράδια αυγού | Broth calories

Εκτέλεση συνταγής

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε. Αλατοπιπερώνουμε και παράλληλα πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα κόβουμε julienne με το minipimer. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στα ασπράδια μαζί με το καρότο και το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ανοξείδωτο χερούλι (ειδικό για φούρνο) βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, περιχύνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Τέλος, ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο στους 200°C για 8 λεπτά.

Σερβίρουμε με τα ντοματίνια κομμένα στο πλάι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες152
Πρωτεΐνες ζωικές14,4 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,5 γρ.
Υδατάνθρακες9,38 γρ.
Λιπαρά5,24 γρ.
Σάκχαρα6,69 γρ.
Φυτικές ίνες2,2 γρ.