Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και με το φτερό το ανακατεύουμε καλά με τη βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει για 4 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το γάλα χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη μαγιά. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά σιγά-σιγά στο μείγμα του αλεύρου και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη μπασίνα, τη σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε κομμάτια ζύμης 50 γραμμαρίων περίπου και τα πλάθουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μέρος του πάγκου και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε για να φαρδύνουν.
Χτυπάμε το αυγό και με το πινέλο αλείφουμε τη μία πλευρά τους και πασπαλίζουμε με το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας, που έχουμε φτιάξει προηγουμένως. Τυλίγουμε τα μπαστουνάκια σε σχήμα σαλιγκαριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σκεπασμένα με ένα νοτισμένο πανί και στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση το μείγμα και σβήνουμε τη φωτιά.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε όσο γλάσο θέλουμε πάνω στα κρύα brioche και σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε το γάλα χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη μαγιά. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά σιγά-σιγά στο μείγμα του αλεύρου και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη μπασίνα, τη σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε κομμάτια ζύμης 50 γραμμαρίων περίπου και τα πλάθουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μέρος του πάγκου και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε για να φαρδύνουν.
Χτυπάμε το αυγό και με το πινέλο αλείφουμε τη μία πλευρά τους και πασπαλίζουμε με το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας, που έχουμε φτιάξει προηγουμένως. Τυλίγουμε τα μπαστουνάκια σε σχήμα σαλιγκαριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σκεπασμένα με ένα νοτισμένο πανί και στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση το μείγμα και σβήνουμε τη φωτιά.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε όσο γλάσο θέλουμε πάνω στα κρύα brioche και σερβίρουμε.