Εκτέλεση συνταγής
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα με το σύρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Με το σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει πολύ καλά το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το άμυλο πατάτας, ρίχνουμε και το αλάτι και τα συμπληρώνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο και προσθέτοντας λίγο-λίγο και το βούτυρο λιωμένο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά (κάνουμε την κλασική δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, βυθίζοντάς την στο κέντρο για να δούμε αν κολλάει το μείγμα). Όταν έχει ψηθεί, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε το γλυκό εκεί μέχρι να γίνει χλιαρό.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη. Μπορούμε να σερβίρουμε την τούρτα μαργαρίτα γεμιστή ή σκέτη.
Με το σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει πολύ καλά το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το άμυλο πατάτας, ρίχνουμε και το αλάτι και τα συμπληρώνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο και προσθέτοντας λίγο-λίγο και το βούτυρο λιωμένο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά (κάνουμε την κλασική δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, βυθίζοντάς την στο κέντρο για να δούμε αν κολλάει το μείγμα). Όταν έχει ψηθεί, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε το γλυκό εκεί μέχρι να γίνει χλιαρό.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη. Μπορούμε να σερβίρουμε την τούρτα μαργαρίτα γεμιστή ή σκέτη.