Κορμός σοκολάτας με αβοκάντο και τα περισσεύματα των γιορτών

Εμφανίσεις: 5.956
Κορμός σοκολάτας με αβοκάντο και τα περισσεύματα των γιορτών
Υλικά:
60 γρ. ζάχαρη καστανή (3 κουτ. σούπας)
100 γρ. φρούτα αποξηραμένα ανάμεικτα
300 γρ. κουραμπιέδες (ή μελομακάρονα)
200 γρ. ξηροί καρποί ανάμεικτοι (καρύδια, φιστίκια, φουντούκια)
110 γρ. κακάο (6 κουταλιές για το μείγμα και 1 κουτ. για το πασπάλισμα)
5 τεμ. αβοκάντο (μέτρια) (πολύ ώριμα)
2 πρέζες αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 25

Ετικέτες : κορμός με μελομακάρονα: κορμός με κουραμπιέδες: περισσεύματα των γιορτών

Εκτέλεση συνταγής

Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τα αβοκάντο με τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.

Κόβουμε τους κουραμπιέδες (ή τα μελομακάρονα) σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε επίσης και τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο μείγμα του αβοκάντο και ανακατεύουμε απαλά.

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με λίγο κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα για τον κορμό, τυλίγουμε τη λαδόκολλα και τον βάζουμε στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες166
Πρωτεΐνες φυτικές0,69 γρ.
Υδατάνθρακες11,17 γρ.
Λιπαρά4,58 γρ.
Σάκχαρα7,3 γρ.
Φυτικές ίνες2,47 γρ.