Νηστίσιμο «σαλάμι» σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι

Εμφανίσεις: 17.691
Νηστίσιμο «σαλάμι» σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι
Υλικά:
120 γρ. ταχίνι
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
320 γρ. χαλβάς βανίλιας
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. κακάο
100 γρ. μέλι


Προτεινόμενες μερίδες: 12

Ετικέτες : σαλάμι ψυγείου: υγιεινά γλυκά: χαλβάς

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χαλβά κομμένο σε κυβάκια. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, τα φουντούκια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και το τυλίγουμε σαν σαλάμι, κλείνοντας τα πλαϊνά σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από τη λαδόκολλα και αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το δένουμε με σπάγκο σαν σαλάμι αλλαντικό, για να το σερβίρουμε.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες493
Πρωτεΐνες φυτικές3,95 γρ.
Υδατάνθρακες49,11 γρ.
Λιπαρά20,53 γρ.
Σάκχαρα26,38 γρ.
Φυτικές ίνες3,4 γρ.