Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγοντας στη μέση μια λακκουβίτσα. Εκεί ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη. Αρωματίζουμε και με το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε γρήγορα με τα δάχτυλά μας. Δουλεύουμε με το χέρι τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενής. Στη συνέχεια, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την κρέμα, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ρίχνουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει καλύπτοντάς την με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται (έτσι δεν θα κιτρινίσει).
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη βάζουμε σε φορμάκια διαμέτρου 3 εκ., τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει προηγουμένως, σχηματίζοντας με το χέρι μια κοιλότητα στη μέση της ζύμης.
Ψήνουμε στους 170°C για 14 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Διακοσμούμε με μία φέτα ακτινίδιου και ένα βατόμουρο στο καθένα και σερβίρουμε.
Για την κρέμα, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ρίχνουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει καλύπτοντάς την με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται (έτσι δεν θα κιτρινίσει).
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη βάζουμε σε φορμάκια διαμέτρου 3 εκ., τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει προηγουμένως, σχηματίζοντας με το χέρι μια κοιλότητα στη μέση της ζύμης.
Ψήνουμε στους 170°C για 14 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Διακοσμούμε με μία φέτα ακτινίδιου και ένα βατόμουρο στο καθένα και σερβίρουμε.