Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα

Εμφανίσεις: 4.323
Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα
Υλικά για τη ζύμη:
110 γρ. βούτυρο
1 αυγό
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αυγού
΄1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα:
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
4 βανίλιες
60 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι αυγού

Υλικά για τη διακόσμηση:
100 γρ. ακτινίδια
100 γρ. βατόμουρα


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγές με βανίλιες | συνταγή με βούτυρο | αυγό | βούτυρο συνταγές | βούτυρο | Pepper calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγοντας στη μέση μια λακκουβίτσα. Εκεί ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη. Αρωματίζουμε και με το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε γρήγορα με τα δάχτυλά μας. Δουλεύουμε με το χέρι τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενής. Στη συνέχεια, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για την κρέμα, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ρίχνουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει καλύπτοντάς την με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται (έτσι δεν θα κιτρινίσει).

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη βάζουμε σε φορμάκια διαμέτρου 3 εκ., τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει προηγουμένως, σχηματίζοντας με το χέρι μια κοιλότητα στη μέση της ζύμης.

Ψήνουμε στους 170°C για 14 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Διακοσμούμε με μία φέτα ακτινίδιου και ένα βατόμουρο στο καθένα και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες278
Πρωτεΐνες ζωικές2,49 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,53 γρ.
Υδατάνθρακες37,58 γρ.
Λιπαρά12,43 γρ.
Σάκχαρα19,62 γρ.
Φυτικές ίνες1,42 γρ.