Μους λεμόνι με φρούτα του δάσους, μαρέγκα και τριμμένο μπισκότο

Εμφανίσεις: 35.314
Μους λεμόνι με φρούτα του δάσους, μαρέγκα και τριμμένο μπισκότο
Υλικά για τη μους:
1 λάιμ (μέτριο) (το ξύσμα και το χυμό)
3 γρ. ξύσμα λεμονιού (ξύσμα από 1 λεμόνι)
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 βανίλια

Υλικά για τη μαρέγκα:
100 γρ. ασπράδια αυγού
200 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)

Υλικά για το γαρνίρισμα:
50 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. φρούτα του δάσους


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : γλυκό μους: μους λεμόνι: μαρέγκα

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας μαζί σε μια ανοιξείδωτη μπασίνα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε ένα ζεστό μπεν μαρί, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει με τα ασπράδια.

Όταν ζεσταθεί το μείγμα της μαρέγκας, το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 6-7 λεπτά. (Αν θέλουμε, λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, μπορούμε να προσθέτουμε και 2-3 σταγόνες άρωμα βιολέτας).

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι δημιουργούμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 120°C για 2 ώρες τουλάχιστον.

Ετοιμάζουμε τη μους λεμόνι, χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα ( fouet) το στραγγιστό γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει καλά και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στην κρέμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με τη μαρίζ. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής σερβίρουμε μους λεμόνι σαν βάση στα ποτήρια. Στη συνέχεια, πάνω από τη μους σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τη μαρέγκα, καλύπτουμε πάλι με μους λεμόνι και γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους και μία φετούλα λάιμ.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες480
Πρωτεΐνες ζωικές9,02 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,08 γρ.
Υδατάνθρακες44,72 γρ.
Λιπαρά25,58 γρ.
Σάκχαρα39,1 γρ.
Φυτικές ίνες0,59 γρ.