Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και φτιάχνουμε smoothie ανακατεύοντας τα 150 γρ. από τις φράουλες με 25 γρ. ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια, αφήνοντας μερικά πιο μεγάλα για τη διακόσμηση.
Αναμειγνύουμε το τυρί crescenza (ή άλλο κρεμώδες τυρί) με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και με το σύρμα ( fouet) δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα του τυριού. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα του τυριού σε τέσσερα διάφανα ποτήρια, εναλλάσσοντάς το με στρώματα από ψιλοκομμένες φράουλες και το smoothie που έχουμε ετοιμάσει.
Διακοσμούμε με μούρα, τις φράουλες που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια, αφήνοντας μερικά πιο μεγάλα για τη διακόσμηση.
Αναμειγνύουμε το τυρί crescenza (ή άλλο κρεμώδες τυρί) με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και με το σύρμα ( fouet) δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα του τυριού. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα του τυριού σε τέσσερα διάφανα ποτήρια, εναλλάσσοντάς το με στρώματα από ψιλοκομμένες φράουλες και το smoothie που έχουμε ετοιμάσει.
Διακοσμούμε με μούρα, τις φράουλες που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.