Εκτέλεση συνταγής
Για να φτιάξουμε την «μπόμπα» θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ με διάμετρο 18 εκατοστά (καλό θα είναι να έχει και αρκετό βάθος), το οποίο καλύπτουμε στο εσωτερικό του με μεμβράνη ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια, κόβουμε το pandoro σε φέτες πάχους 2 εκ. και τις στρώνουμε στον πυθμένα.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και με ένα πινέλο βρέχουμε το pandoro που έχουμε βάλει στο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει.
Μους σοκολάτας: Βάζουμε 300 ml κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και πριν βράσει, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα υπόλοιπα 400 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξουν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με την πραλίνα χτυπώντας με το σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα της πραλίνας και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το pandoro.
Ρίχνουμε πάνω από τη μους σοκολάτας και το βύσσινο στραγγισμένο, σκορπώντας το παντού και καλύπτουμε με τη βάση του pandoro.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 8 ώρες ή μία νύχτα στο ψυγείο.
Sauce σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει, το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη που το καλύπτει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρώντας και το άλλο κομμάτι μεμβράνης. Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε με τη sauce σοκολάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και με ένα πινέλο βρέχουμε το pandoro που έχουμε βάλει στο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει.
Μους σοκολάτας: Βάζουμε 300 ml κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και πριν βράσει, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα υπόλοιπα 400 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξουν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με την πραλίνα χτυπώντας με το σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα της πραλίνας και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το pandoro.
Ρίχνουμε πάνω από τη μους σοκολάτας και το βύσσινο στραγγισμένο, σκορπώντας το παντού και καλύπτουμε με τη βάση του pandoro.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 8 ώρες ή μία νύχτα στο ψυγείο.
Sauce σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει, το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη που το καλύπτει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρώντας και το άλλο κομμάτι μεμβράνης. Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε με τη sauce σοκολάτας.