Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις βάζουμε σε νερό αναμεμειγμένο με χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν και να μην μαυρίσουν.
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, μαζί με τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφού τα ξεφλουδίσουμε και τα ψιλοκόψουμε.
Σε ένα τηγάνι ραντισμένο με ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ψωμί, αφού πρώτα το έχουμε μουσκέψει σε γάλα, την Parmigiano-Reggiano και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις αγκινάρες, σχηματίζοντας την ομελέτα μας. Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε την ομελέτα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή, πάνω σε στρώμα από καρδιά μαρουλιού ψιλοκομμένη.
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, μαζί με τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφού τα ξεφλουδίσουμε και τα ψιλοκόψουμε.
Σε ένα τηγάνι ραντισμένο με ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ψωμί, αφού πρώτα το έχουμε μουσκέψει σε γάλα, την Parmigiano-Reggiano και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις αγκινάρες, σχηματίζοντας την ομελέτα μας. Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε την ομελέτα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή, πάνω σε στρώμα από καρδιά μαρουλιού ψιλοκομμένη.