Ομελέτα με αγκινάρες

Εμφανίσεις: 4.700
Ομελέτα με αγκινάρες
Υλικά:
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
20 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
10 τεμ. αγκινάρες
1 μαρούλι (μέτριο)
1 τεμ. σκόρδο
5 αυγά
2 τεμ. ψωμί του τοστ
1 λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι συνταγές | συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγές | μανιτάρια αποξηραμένα συνταγές | Sauce calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις βάζουμε σε νερό αναμεμειγμένο με χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν και να μην μαυρίσουν.

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, μαζί με τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφού τα ξεφλουδίσουμε και τα ψιλοκόψουμε.

Σε ένα τηγάνι ραντισμένο με ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ψωμί, αφού πρώτα το έχουμε μουσκέψει σε γάλα, την Parmigiano-Reggiano και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις αγκινάρες, σχηματίζοντας την ομελέτα μας. Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε την ομελέτα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή, πάνω σε στρώμα από καρδιά μαρουλιού ψιλοκομμένη.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες415
Πρωτεΐνες ζωικές17,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13,8 γρ.
Υδατάνθρακες36,74 γρ.
Λιπαρά20,09 γρ.
Σάκχαρα5,65 γρ.
Φυτικές ίνες16,54 γρ.