Πουτίγκα κολοκυθιών με γιαούρτι

Εμφανίσεις: 3.210
Πουτίγκα κολοκυθιών με γιαούρτι
Υλικά:
150 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
150 γρ. τυρί mascarpone (μασκαρπόνε)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι λευκό


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | συνταγές με τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | τυρί mascarpone (μασκαρπόνε) συνταγές | τυρί mascarpone (μασκαρπόνε) συνταγή | συνταγές με φιστίκια Αιγίνης | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε να σοταριστούν σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το mascarpone με το γιαούρτι και τα κολοκυθάκια, το αλάτι και το πιπέρι.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί λίγο. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, ενώ σβήνουμε την εστία γιατί δεν πρέπει να βράσουν, παρά μόνο να ζεσταθούν. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ricotta, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα του mascarpone που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε όταν θέλουμε να σερβίρουμε την πουτίγκα, γαρνίροντάς την αν θέλουμε με μέλι, καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει μία φόρμα, μπορούμε να τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη σαν αλμυρή τούρτα.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες458
Πρωτεΐνες ζωικές11,27 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,88 γρ.
Υδατάνθρακες9,1 γρ.
Λιπαρά23,88 γρ.
Σάκχαρα4,34 γρ.
Φυτικές ίνες1,94 γρ.