Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε να σοταριστούν σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το mascarpone με το γιαούρτι και τα κολοκυθάκια, το αλάτι και το πιπέρι.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί λίγο. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, ενώ σβήνουμε την εστία γιατί δεν πρέπει να βράσουν, παρά μόνο να ζεσταθούν. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ricotta, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα του mascarpone που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε όταν θέλουμε να σερβίρουμε την πουτίγκα, γαρνίροντάς την αν θέλουμε με μέλι, καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει μία φόρμα, μπορούμε να τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη σαν αλμυρή τούρτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το mascarpone με το γιαούρτι και τα κολοκυθάκια, το αλάτι και το πιπέρι.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί λίγο. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, ενώ σβήνουμε την εστία γιατί δεν πρέπει να βράσουν, παρά μόνο να ζεσταθούν. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ricotta, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα του mascarpone που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε όταν θέλουμε να σερβίρουμε την πουτίγκα, γαρνίροντάς την αν θέλουμε με μέλι, καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει μία φόρμα, μπορούμε να τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη σαν αλμυρή τούρτα.