Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτσάνι τους και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουταλάκι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τον πολτό από τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα.
Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το καπνιστό τυρί, το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την Parmigiano-Reggiano και τη φρυγανιά (τόση ποσότητα ώστε να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη).
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τη γέμιση μέχρι πάνω και τα κλείνουμε με το υπόλοιπο μέρος μαζί με το κοτσάνι, που αφαιρέσαμε νωρίτερα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε τον πολτό από τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα.
Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το καπνιστό τυρί, το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την Parmigiano-Reggiano και τη φρυγανιά (τόση ποσότητα ώστε να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη).
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τη γέμιση μέχρι πάνω και τα κλείνουμε με το υπόλοιπο μέρος μαζί με το κοτσάνι, που αφαιρέσαμε νωρίτερα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.