«Θόλοι» από μαλακό τυρί με μυρωδικά, ντοματίνια και ελιές

Εμφανίσεις: 3.781
«Θόλοι» από μαλακό τυρί με μυρωδικά, ντοματίνια και ελιές
Υλικά:
500 γρ. τυρί robiola (ρομπιόλα)
250 γρ. ντοματίνια
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. ελιές μαύρες
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
8 γρ. βασιλικός φρέσκος
8 γρ. chives (σχοινόπρασο)
8 γρ. μαϊντανός
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με αλάτι | συνταγή με ντοματίνια | συνταγή με αλάτι | συνταγές με τυρί robiola (ρομπιόλα) | τυρί robiola (ρομπιόλα) συνταγή | Cod calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα βότανα ψιλοκομμένα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Παίρνουμε 4 μικρές πλαστικές φόρμες με στρογγυλεμένο πάτο και τις γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού.

Τις βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα και τις βγάζουμε την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε.

Στο μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τις ελιές (αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια) και αλατίζουμε ελαφρά.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, αναποδογυρίζουμε τις φόρμες σε πιάτα, γαρνίρουμε με τις ντομάτες και τις ελιές και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Σερβίρουμε τους «θόλους» γαρνιρισμένους με φρέσκα μυρωδικά και ψημένα κρουτόν.

Tip:

Αντί για φρέσκο τυρί robiola μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυζήθρα, αφού είναι παρόμοια με το εν λόγω ιταλικό τυρί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες523
Πρωτεΐνες ζωικές25 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,67 γρ.
Υδατάνθρακες6,02 γρ.
Λιπαρά43,39 γρ.
Σάκχαρα1,64 γρ.
Φυτικές ίνες0,59 γρ.