Ρολά γλώσσας με σαλάτα liscari και αυγά ορτυκιού

Εμφανίσεις: 4.003
Ρολά γλώσσας με σαλάτα liscari και αυγά ορτυκιού
Υλικά για τα ρολά:
100 γρ. σολομός (φρέσκος)
1 κιλό γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.) (4 τεμ. 250 γρ. το καθένα)
0.1 150γρ σπανάκι baby

Υλικά για τη σαλάτα:
8 αυγά ορτυκιού
400 γρ. ντομάτες φρέσκιες (4 τεμ. μέτριες)
1 τεμ. αγγούρι (μέτριο)

Υλικά για τη σάλτσα αντσούγιας:
50 γρ. αντσούγιες παστές (4 τεμ.)
10 ml ξίδι κόκκινο (2 κουτ. σούπας)
300 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ντομάτες φρέσκιες | σολομός (φρέσκος) | αγγούρι (μέτριο) | σπανάκι baby | συνταγές με σπανάκι baby | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε τα φύλλα γλώσσας, βγάζουμε τα 4 φιλέτα και τα ισιώνουμε με ένα σφυρί κρέατος.

Κόβουμε τις φέτες του σολομού και τις βάζουμε πάνω από τα φιλέτα της γλώσσας.

Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τοποθετούμε πάνω από τα φιλέτα. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά.

Πλένουμε καλά το liscari και το μαγειρεύουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με κρύο νερό βρύσης.

Βάζουμε τα αυγά ορτυκιού σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια τα κρυώνουμε αμέσως κάτω από κρύο νερό και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες ½ εκ. και στη συνέχεια σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε το ξίδι και πιπέρι και μαρινάρουμε για λίγα λεπτά.

Ραντίζουμε τα ρολά γλώσσας με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 3 λεπτά. (Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και στον ατμό όπου θα βράσουμε το liscari).

Σερβίρουμε τα ρολά σε στρώμα από liscari, πασπαλίζοντάς τα με τη σάλτσα αντσούγιας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες581
Πρωτεΐνες ζωικές48,72 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,02 γρ.
Υδατάνθρακες45,02 γρ.
Λιπαρά14,86 γρ.
Σάκχαρα5,08 γρ.
Φυτικές ίνες7,88 γρ.