Εκτέλεση συνταγής
Ξεφλουδίζουμε τα φύλλα γλώσσας, βγάζουμε τα 4 φιλέτα και τα ισιώνουμε με ένα σφυρί κρέατος.
Κόβουμε τις φέτες του σολομού και τις βάζουμε πάνω από τα φιλέτα της γλώσσας.
Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τοποθετούμε πάνω από τα φιλέτα. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά.
Πλένουμε καλά το liscari και το μαγειρεύουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με κρύο νερό βρύσης.
Βάζουμε τα αυγά ορτυκιού σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια τα κρυώνουμε αμέσως κάτω από κρύο νερό και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες ½ εκ. και στη συνέχεια σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε το ξίδι και πιπέρι και μαρινάρουμε για λίγα λεπτά.
Ραντίζουμε τα ρολά γλώσσας με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 3 λεπτά. (Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και στον ατμό όπου θα βράσουμε το liscari).
Σερβίρουμε τα ρολά σε στρώμα από liscari, πασπαλίζοντάς τα με τη σάλτσα αντσούγιας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις φέτες του σολομού και τις βάζουμε πάνω από τα φιλέτα της γλώσσας.
Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τοποθετούμε πάνω από τα φιλέτα. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά.
Πλένουμε καλά το liscari και το μαγειρεύουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με κρύο νερό βρύσης.
Βάζουμε τα αυγά ορτυκιού σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια τα κρυώνουμε αμέσως κάτω από κρύο νερό και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες ½ εκ. και στη συνέχεια σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε το ξίδι και πιπέρι και μαρινάρουμε για λίγα λεπτά.
Ραντίζουμε τα ρολά γλώσσας με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 3 λεπτά. (Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και στον ατμό όπου θα βράσουμε το liscari).
Σερβίρουμε τα ρολά σε στρώμα από liscari, πασπαλίζοντάς τα με τη σάλτσα αντσούγιας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.