Πατατοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και μαριναρισμένο σκουμπρί

Εμφανίσεις: 3.060
Πατατοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και μαριναρισμένο σκουμπρί
Υλικά:
500 γρ. σκουμπρί (1 τεμ.)
500 γρ. πατάτες (2,5 τεμ.)
10 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1/2 τεμ.)
1 λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες λεμόνι | συνταγή με πατάτες | πατάτες συνταγή | συνταγή με ελαιόλαδο | πιπεριές καυτερές κόκκινες | Cabbage calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά το σκουμπρί και το καθαρίζουμε από τα εντόσθια. Στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκκαλα και το κόβουμε σε φιλέτα. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, αφού πρώτα τον χτυπήσουμε με το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε και μερικά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα, σκεπάζουμε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα να μαριναριστεί.

Βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πιπεριά, το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βγάζουμε το ψάρι από το ψυγείο, το στραγγίζουμε από τη μαρινάδα και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες297
Πρωτεΐνες φυτικές5,3 γρ.
Υδατάνθρακες22,46 γρ.
Λιπαρά7,5 γρ.
Σάκχαρα1,26 γρ.
Φυτικές ίνες3,4 γρ.