Εκτέλεση συνταγής
Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 3 λεπτά, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε το κοτσάνι του σέλινου σε μικρούς κύβους και σε ένα μπολ το ανακατεύουμε μαζί με την ντομάτα, την κάπαρη, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και μία πρέζα αλάτι και τα καλύπτουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε 8 καλαμάρια, τα καθαρίζουμε και τα σκίζουμε στη μέση ώστε να ανοίξουν εντελώς. Αφαιρούμε το κεφάλι, τα μάτια και τα εντόσθια στο κέντρο και ξεπλένουμε καλά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το εσωτερικό από τα καλαμάρια ώστε να σχηματίσουμε παράλληλες γραμμές με απόσταση 1 εκατοστού η μία από την άλλη. Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό γκριλ για 4-5 λεπτά. Όταν κατσαρώσουν σαν μπούκλα, είναι έτοιμα.
Βάζουμε 2 καλαμάρια σε κάθε πιάτο, τοποθετημένα πάνω σε ψιλοκομμένη ρόκα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από τα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Κόβουμε το κοτσάνι του σέλινου σε μικρούς κύβους και σε ένα μπολ το ανακατεύουμε μαζί με την ντομάτα, την κάπαρη, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και μία πρέζα αλάτι και τα καλύπτουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε 8 καλαμάρια, τα καθαρίζουμε και τα σκίζουμε στη μέση ώστε να ανοίξουν εντελώς. Αφαιρούμε το κεφάλι, τα μάτια και τα εντόσθια στο κέντρο και ξεπλένουμε καλά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το εσωτερικό από τα καλαμάρια ώστε να σχηματίσουμε παράλληλες γραμμές με απόσταση 1 εκατοστού η μία από την άλλη. Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό γκριλ για 4-5 λεπτά. Όταν κατσαρώσουν σαν μπούκλα, είναι έτοιμα.
Βάζουμε 2 καλαμάρια σε κάθε πιάτο, τοποθετημένα πάνω σε ψιλοκομμένη ρόκα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από τα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.