Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το σέλινο και το καρότο και τα κόβουμε σε λεπτό julienne. Τα βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Ρίχνουμε και το χταπόδι και το βράζουμε για 40-50 λεπτά. Μόλις βράσει, το στραγγίζουμε, το κρυώνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε φέτες μεσαίου μεγέθους.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σχοινόπρασο και τον βασιλικό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το περιχύνουμε πάνω από το χταπόδι. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό άσπρο μέρος. Κόβουμε το πράσινο μέρος σε φέτες. Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε μία σκελίδα σκόρδο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το θυμάρι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σε πιάτα, ρίχνουμε και δύο κουταλιές της σούπας χταπόδι με αρωματικά βότανα, προσθέτουμε και τις κομμένες ντομάτες και σερβίρουμε.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σχοινόπρασο και τον βασιλικό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το περιχύνουμε πάνω από το χταπόδι. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό άσπρο μέρος. Κόβουμε το πράσινο μέρος σε φέτες. Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε μία σκελίδα σκόρδο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το θυμάρι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σε πιάτα, ρίχνουμε και δύο κουταλιές της σούπας χταπόδι με αρωματικά βότανα, προσθέτουμε και τις κομμένες ντομάτες και σερβίρουμε.