Νέφη γαρίδας με λαχανικά στο wok

Εμφανίσεις: 7.235
Νέφη γαρίδας με λαχανικά στο wok
Υλικά για τις γαρίδες:
1 κιλό γαρίδες νωπές
100 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μαγιά ξηρή
1 πρέζα αλάτι
2 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 ml καλαμποκέλαιο

Υλικά για τα λαχανικά:
5 ml σησαμέλαιο
10 γρ. σουσάμι μαύρο
10 γρ. σουσάμι λευκό
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
150 γρ. κολοκυθάκια (1,5 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με μπέικιν πάουντερ | συνταγές με γαρίδες νωπές | γαρίδες νωπές συνταγές | μπέικιν πάουντερ συνταγή | συνταγή με σουσάμι λευκό | Avocado calories

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύουμε τη μαγιά σε 70 ml χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το αλεύρι, προσθέτοντας και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε λίγο ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα λείο κουρκούτι. Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα.

Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα κόβουμε και τα δύο σε μπαστουνάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, αφού αφαιρέσουμε τα «γένια» του και το βάζουμε στο wok να σοταριστεί με το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια λίγο μετά και τέλος το σουσάμι και το αλάτι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά περίπου και κρατάμε το σκεύος μας ζεστό.

Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, τις περνάμε από το κουρκούτι και κατόπιν τις ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για να τηγανιστούν μέχρι η κρούστα να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα. Κατόπιν τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.

Σερβίρουμε τις γαρίδες στα πιάτα πάνω σε στρώμα από τα σοταρισμένα λαχανικά μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες774
Πρωτεΐνες ζωικές34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,05 γρ.
Υδατάνθρακες30,15 γρ.
Λιπαρά41,77 γρ.
Σάκχαρα2,75 γρ.
Φυτικές ίνες2,53 γρ.