Εκτέλεση συνταγής
Διαλύουμε τη μαγιά σε 70 ml χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το αλεύρι, προσθέτοντας και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε λίγο ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα λείο κουρκούτι. Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα.
Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα κόβουμε και τα δύο σε μπαστουνάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, αφού αφαιρέσουμε τα «γένια» του και το βάζουμε στο wok να σοταριστεί με το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια λίγο μετά και τέλος το σουσάμι και το αλάτι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά περίπου και κρατάμε το σκεύος μας ζεστό.
Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, τις περνάμε από το κουρκούτι και κατόπιν τις ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για να τηγανιστούν μέχρι η κρούστα να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα. Κατόπιν τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.
Σερβίρουμε τις γαρίδες στα πιάτα πάνω σε στρώμα από τα σοταρισμένα λαχανικά μας.
Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα κόβουμε και τα δύο σε μπαστουνάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, αφού αφαιρέσουμε τα «γένια» του και το βάζουμε στο wok να σοταριστεί με το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια λίγο μετά και τέλος το σουσάμι και το αλάτι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά περίπου και κρατάμε το σκεύος μας ζεστό.
Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, τις περνάμε από το κουρκούτι και κατόπιν τις ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για να τηγανιστούν μέχρι η κρούστα να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα. Κατόπιν τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.
Σερβίρουμε τις γαρίδες στα πιάτα πάνω σε στρώμα από τα σοταρισμένα λαχανικά μας.