Στρούντελ με αχλάδια και Parmigiano-Reggiano

Εμφανίσεις: 1.641
Στρούντελ με αχλάδια και Parmigiano-Reggiano
Υλικά:
2 πρέζες μαραθόσπορος
250 γρ. φύλλο χωριάτικο
2 αχλάδια (μέτρια)
150 γρ. μπέικον (στρογγυλό, σε κομμάτι)
60 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano σε φλούδες (παρμεζάνα σε φλούδες)
50 γρ. καρύδια (ψίχα)
20 γρ. βούτυρο
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες αχλάδια (μέτρια) συνταγή | μαραθόσπορος | συνταγή με πιπέρι μαύρο | ελαιόλαδο | αχλάδια (μέτρια) συνταγή

Εκτέλεση συνταγής

Απλώνουμε τα φύλλα ένα-ένα στην επιφάνεια εργασίας και τα σκεπάζουμε με το μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες και από πάνω ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα.

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε κι αυτά στα φύλλα που έχουμε απλωμένα. Πασπαλίζουμε με νιφάδες Parmigiano-Reggiano και αλατοπιπερώνουμε.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τυλίγουμε προσεκτικά τα φύλλα δημιουργώντας ρολά, τα οποία κλείνουμε πολύ καλά στις δύο άκρες. Τέλος, αλείφουμε τα στρούντελ με το βούτυρο αφού το λιώσουμε και τα πασπαλίζουμε με τους σπόρους του μάραθου.

Τα ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες353
Πρωτεΐνες ζωικές7,33 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,75 γρ.
Υδατάνθρακες30,87 γρ.
Λιπαρά20,2 γρ.
Σάκχαρα7,09 γρ.
Φυτικές ίνες2,42 γρ.