Πίτα βαλεριάνας με μπέικον και Pecorino Romano

Εμφανίσεις: 3.311
Πίτα βαλεριάνας με μπέικον και Pecorino Romano
Υλικά:
80 γρ. μπέικον
100 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
200 γρ. βαλεριάνα
6 αυγά
20 γρ. κορν φλάουερ
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με βαλεριάνα | γάλα φρέσκο πλήρες | τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) συνταγή | συνταγή με βαλεριάνα | μπέικον συνταγή | Frumenty calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρίζες της βαλεριάνας, αφαιρώντας τα σκληρά μέρη.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μπέικον ψιλοκομμένο, το κορν φλάουερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε και τη βαλεριάνα κομμένη, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 190°C για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε την πίτα ζεστή κομμένη σε κομμάτια. Αν θέλουμε, τη συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής ή με ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι που έχουμε περιχύσει με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες338
Πρωτεΐνες ζωικές19,87 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,69 γρ.
Υδατάνθρακες8,46 γρ.
Λιπαρά23,58 γρ.
Σάκχαρα1,92 γρ.
Φυτικές ίνες0,88 γρ.