Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τους σπόρους με ένα κουτάλι. Τις πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι στο εσωτερικό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε την κάπαρη και τον μαϊντανό. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε κι αυτές. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας μία πρέζα ρίγανη, μία πρέζα αλάτι, την τριμμένη φρυγανιά και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τακτοποιούμε τις ντομάτες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με το αρωματισμένο μείγμα της φρυγανιάς, ολοκληρώνοντας με τις αντσούγιες, τις οποίες τοποθετούμε τυλιγμένες σε ροδέλες στην κορυφή, αφού πρώτα τις πλύνουμε καλά από το αλάτι και τους αφαιρέσουμε το κόκκαλο.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις ντομάτες στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε τις ντομάτες ογκρατέν ζεστές.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε την κάπαρη και τον μαϊντανό. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε κι αυτές. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας μία πρέζα ρίγανη, μία πρέζα αλάτι, την τριμμένη φρυγανιά και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τακτοποιούμε τις ντομάτες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με το αρωματισμένο μείγμα της φρυγανιάς, ολοκληρώνοντας με τις αντσούγιες, τις οποίες τοποθετούμε τυλιγμένες σε ροδέλες στην κορυφή, αφού πρώτα τις πλύνουμε καλά από το αλάτι και τους αφαιρέσουμε το κόκκαλο.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις ντομάτες στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε τις ντομάτες ογκρατέν ζεστές.