Σούπα με πλιγούρι και φασόλια

Εμφανίσεις: 6.900
Σούπα με πλιγούρι και φασόλια
Υλικά:
300 γρ. πλιγούρι
500 ml ζωμός λαχανικών
30 ml σάλτσα ντομάτας
300 γρ. φασόλια χάντρες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με κρεμμύδι ξερό μέτριο | ελαιόλαδο συνταγή | ζωμός λαχανικών | συνταγές με πλιγούρι | πλιγούρι συνταγή | Yuvarlakia calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν στο νερό για μία ολόκληρη νύχτα.

Την επόμενη ημέρα, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι και το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το πλιγούρι, τα μισοβρασμένα φασόλια και τον ζωμό λαχανικών.

Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ραντίζοντας τα πιάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες440
Πρωτεΐνες φυτικές0,63 γρ.
Υδατάνθρακες3,34 γρ.
Λιπαρά8 γρ.
Σάκχαρα1,3 γρ.
Φυτικές ίνες2,88 γρ.