Φασόλια με σαλάμι chorizo

Εμφανίσεις: 2.156
Φασόλια με σαλάμι chorizo
Υλικά:
2 κλαδάκια θυμάρι
600 γρ. σαλάμι chorizo
30 γρ. μείγμα φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανός - άνηθος κ.λπ. μυρωδικά της αρεσκείας μας)
500 γρ. φασόλια (άσπρα)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
150 ml κρασί λευκό (1,5 ποτήρι κρασιού)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες αλάτι συνταγή | κλαδάκια θυμάρι συνταγή | συνταγές με κλαδάκια θυμάρι | σαλάμι chorizo | μείγμα φρέσκων μυρωδικών | Truffle calories

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό για 2 ώρες.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τις φέτες καρότου, τα φασόλια στραγγισμένα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε και το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Στα 15 τελευταία λεπτά του μαγειρέματος προσθέτουμε και το σαλάμι chorizo κομμένο σε λεπτές φέτες.

Σερβίρουμε το φαγητό γαρνιρισμένο με κλωναράκια θυμαριού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες644
Πρωτεΐνες ζωικές24 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,52 γρ.
Υδατάνθρακες8,67 γρ.
Λιπαρά41,33 γρ.
Σάκχαρα2,84 γρ.
Φυτικές ίνες1,48 γρ.