Κοτόπουλο φρικασέ

Εμφανίσεις: 2.453
Κοτόπουλο φρικασέ
Υλικά:
100 γρ. μπέικον (σε ένα ενιαίο κομμάτι)
1.2 κιλό κοτόπουλο (1 μέτριο)
25 γρ. βούτυρο
4 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 τεμ. σκόρδα
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με μπέικον | κρεμμύδια ξερά μέτρια | κρεμμύδια ξερά μέτρια | συνταγή με κοτόπουλο | βούτυρο συνταγή | Salad calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε στη μέση.

Σε μια γάστρα cocotte ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος.

Σιγοβράζουμε για μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε το φαγητό μόλις μαγειρευτεί, συνοδεύοντάς το με τηγανιτές πατάτες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες571
Πρωτεΐνες ζωικές39,33 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,67 γρ.
Υδατάνθρακες7,71 γρ.
Λιπαρά41,02 γρ.
Σάκχαρα3,19 γρ.
Φυτικές ίνες1 γρ.