Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε στη μέση.
Σε μια γάστρα cocotte ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε το φαγητό μόλις μαγειρευτεί, συνοδεύοντάς το με τηγανιτές πατάτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε στη μέση.
Σε μια γάστρα cocotte ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε το φαγητό μόλις μαγειρευτεί, συνοδεύοντάς το με τηγανιτές πατάτες.