Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με δεντρολίβανο και τζίντζερ

Εμφανίσεις: 4.207
Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με δεντρολίβανο και τζίντζερ
Υλικά:
0.050 κλαδ. δεντρολίβανου
600 γρ. κοτόπουλο στήθος
100 ml ζωμός λαχανικών
1 κιλό καρότα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
70 γρ. τζίντζερ
2 πρέζες κύμινο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κλαδ. δεντρολίβανου | συνταγές με κοτόπουλο στήθος | ζωμός λαχανικών | συνταγές με κλαδ. δεντρολίβανου | καρότα συνταγές | Rice calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά ίσια κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε σε ένα πιατάκι. Παίρνουμε το τριμμένο τζίντζερ και το στίβουμε με τα δάχτυλά μας για να βγει ο χυμός του, πάνω από το κοτόπουλο, ώστε να ραντιστεί.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ισόπαχες ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα καρότα, σοτάροντας μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτοντας λίγο από τον ζωμό. Αρωματίζουμε με το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα καρότα (όχι να παραβράσουν) και η σάλτσα τους να έχει γίνει κρεμώδης.

Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με το κοτόπουλο, παίρνουμε τα κομμάτια και τα περνάμε στα ξυλαράκια για σουβλάκια, βάζοντας εναλλάξ κοτόπουλο και ένα κομμάτι δεντρολίβανο.

Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα ή σε μαντεμένια πλάκα ψησίματος, στρέφοντάς τα από όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε σε ένα «στρώμα» από τα γλασαρισμένα καρότα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες309
Πρωτεΐνες ζωικές34,64 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,83 γρ.
Υδατάνθρακες20,17 γρ.
Λιπαρά5,02 γρ.
Σάκχαρα19,87 γρ.
Φυτικές ίνες8,55 γρ.