Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Εμφανίσεις: 11.457
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Υλικά για το κοτόπουλο:
200 γρ. κοτόπουλο στήθος
300 γρ. ανανάς κονσέρβα (ή ένας φρέσκος)
50 γρ. πιπεριές γλυκές πράσινες (1 τεμ.)
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1 τεμ.)
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 ματσάκι)
΄1 τεμ. σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
10 ml σπορέλαιο (2 κουτ. σούπας)
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 γρ. τζίντζερ (1 μικρό κομμάτι)

Υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα:
10 γρ. ζάχαρη καστανή (1 κουτ. γλυκού)
8 ml σόγια sauce (2 κουτ. γλυκού)
10 γρ. ντοματοπελτές (2 κουτ. γλυκού)
200 ml ζωμός κότας
8 ml νερό (2 κουτ. γλυκού)
8 ml κρασί λευκό (2 κουτ. γλυκού)
10 γρ. κορν φλάουερ (2 κουτ. γλυκού)
8 ml ξίδι λευκό (2 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) | συνταγή με ανανάς κονσέρβα | κοτόπουλο στήθος | συνταγή με σκόρδο | τζίντζερ | Croquette calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε χοντρό julienne. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τεμαχίζουμε και τον ανανά σε κύβους και τα αφήνουμε όλα στην άκρη (για τον φρέσκο ανανά, οδηγίες για το καθάρισμα και το κόψιμο εδώ).

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το τσιγαρίζουμε σε ένα wok με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και το τζίντζερ αφού το τρίψουμε στον τρίφτη, το σκόρδο και τα κομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά (για να κρατήσουμε τα λαχανικά al dente).

Παράλληλα, βάζουμε στον κάδο του ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία.

Τέλος, προσθέτουμε τον κομμένο ανανά στο wok με το κοτόπουλο, ρίχνουμε και τη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό μαζί με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες183
Πρωτεΐνες ζωικές11,85 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,78 γρ.
Υδατάνθρακες16,07 γρ.
Λιπαρά0,95 γρ.
Σάκχαρα12,68 γρ.
Φυτικές ίνες1,03 γρ.