Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά τα λαχανικά, αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε χοντρό julienne. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τεμαχίζουμε και τον ανανά σε κύβους και τα αφήνουμε όλα στην άκρη (για τον φρέσκο ανανά, οδηγίες για το καθάρισμα και το κόψιμο εδώ).
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το τσιγαρίζουμε σε ένα wok με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και το τζίντζερ αφού το τρίψουμε στον τρίφτη, το σκόρδο και τα κομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά (για να κρατήσουμε τα λαχανικά al dente).
Παράλληλα, βάζουμε στον κάδο του ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία.
Τέλος, προσθέτουμε τον κομμένο ανανά στο wok με το κοτόπουλο, ρίχνουμε και τη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό μαζί με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το τσιγαρίζουμε σε ένα wok με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και το τζίντζερ αφού το τρίψουμε στον τρίφτη, το σκόρδο και τα κομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά (για να κρατήσουμε τα λαχανικά al dente).
Παράλληλα, βάζουμε στον κάδο του ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία.
Τέλος, προσθέτουμε τον κομμένο ανανά στο wok με το κοτόπουλο, ρίχνουμε και τη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό μαζί με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.