Καρδιές κοτόπουλου cordon bleu

Εμφανίσεις: 9.717
Καρδιές κοτόπουλου cordon bleu
Υλικά :
10 γρ. μείγμα μπαχαρικών (2 κουτ. γλυκού)
250 γρ. τυρί κασέρι
250 γρ. ζαμπόν
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου (στήθος)
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
100 γρ. φρυγανιά
4 πρέζες αλάτι
3 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες : cordon blu | Oil calories

Εκτέλεση συνταγής

Προμηθευόμαστε ένα φιλέτο κοτόπουλου και το περνάμε από το μίξερ με το εξάρτημα του κιμά. Αν δεν διαθέτουμε, ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά, τον πλάθουμε και φτιάχνουμε μπάλες των 100 γρ. Χωρίζουμε κάθε μπάλα σε δύο κομμάτια και τα ανοίγουμε επίπεδα, λεπτά και πλατιά. Βάζουμε πάνω στο ένα κομμάτι μία φέτα ζαμπόν και μία κασέρι, κλείνουμε με το άλλο κομμάτι φτιάχνοντας το cordon bleu και με τα δάχτυλά μας του δίνουμε σχήμα καρδιάς.

Όταν ετοιμάσουμε όλα τα κομμάτια, τα περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο (στους 160°C, αν διαθέτουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής) ή τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες428
Πρωτεΐνες ζωικές45,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,75 γρ.
Υδατάνθρακες19,6 γρ.
Λιπαρά23,52 γρ.
Σάκχαρα0,75 γρ.
Φυτικές ίνες1,04 γρ.