Spaghettoni με σάλτσα πάπιας

Εμφανίσεις: 3.170
Spaghettoni με σάλτσα πάπιας
Υλικά:
400 γρ. πάπια (στήθος)
400 γρ. spaghettoni (σπαγγετόνι)
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (4 κουτ. σούπας)
500 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 πρέζες αλάτι
50 ml κρασί κόκκινο (μισό ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
5 γρ. φασκόμηλο (5 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | κρασί κόκκινο συνταγή | πάπια (στήθος) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | spaghettoni (σπαγγετόνι) συνταγές | Maple calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τo στήθος της πάπιας από το λίπος και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο μερικά φύλλα φασκόμηλου και τα κομμάτια του πτηνού, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τo τριμμένο Parmigiano-Reggiano, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες631
Πρωτεΐνες ζωικές26,55 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,05 γρ.
Υδατάνθρακες91,09 γρ.
Λιπαρά13,92 γρ.
Σάκχαρα4,23 γρ.
Φυτικές ίνες4,23 γρ.