Εκτέλεση συνταγής
Αφού πλύνουμε τις αχιβάδες κάτω από μπόλικο τρεχούμενο κρύο νερό, τις αφήνουμε σε κρύο αλατισμένο νερό για μισή ώρα τουλάχιστον, για να βγάλουν την άμμο από μέσα.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας.
Κατόπιν, ενώνουμε τον πουρέ με το αλεύρι και το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, σχηματίζουμε πολλές μικρές φραντζόλες μήκους 20 εκατοστών και πάχους 1 εκατοστού και τις κόβουμε σε μήκος 2 εκατοστά, σχηματίζοντας τα gnocchi. Τέλος, τα τοποθετούμε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αχιβάδες και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν. Τότε ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τα κολοκυθάκια κομμένα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο και στη συνέχεια το κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε τα gnocchi σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια και ρίχνουμε τη σάλτσα.
Προσθέτουμε και τους κολοκυθοανθούς κομμένους σε λωρίδες και αναταράσσουμε τα υλικά μας στο τηγάνι για 1 λεπτό, για να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε αμέσως.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας.
Κατόπιν, ενώνουμε τον πουρέ με το αλεύρι και το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, σχηματίζουμε πολλές μικρές φραντζόλες μήκους 20 εκατοστών και πάχους 1 εκατοστού και τις κόβουμε σε μήκος 2 εκατοστά, σχηματίζοντας τα gnocchi. Τέλος, τα τοποθετούμε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αχιβάδες και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν. Τότε ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τα κολοκυθάκια κομμένα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο και στη συνέχεια το κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε τα gnocchi σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια και ρίχνουμε τη σάλτσα.
Προσθέτουμε και τους κολοκυθοανθούς κομμένους σε λωρίδες και αναταράσσουμε τα υλικά μας στο τηγάνι για 1 λεπτό, για να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε αμέσως.