Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το σέλινο και το καρότο, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τις εξωτερικές σκληρές φλούδες και την εσωτερική «γενειάδα» και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε να σοταριστεί σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη δάφνη. Σε λίγα λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τους κύβους του σέλινου και του καρότου, τις φέτες αγκινάρας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, προσθέτοντας κι άλλο ζεστό ζωμό, αν χρειάζεται.
Βράζουμε τα spaghettini σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μία κουτάλα από το νερό τους και το προσθέτουμε στη σάλτσα του αρνιού.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα του αρνιού και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να «δέσουν» οι γεύσεις και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με νιφάδες τυριού Pecorino Romano.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε να σοταριστεί σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη δάφνη. Σε λίγα λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τους κύβους του σέλινου και του καρότου, τις φέτες αγκινάρας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, προσθέτοντας κι άλλο ζεστό ζωμό, αν χρειάζεται.
Βράζουμε τα spaghettini σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μία κουτάλα από το νερό τους και το προσθέτουμε στη σάλτσα του αρνιού.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα του αρνιού και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να «δέσουν» οι γεύσεις και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με νιφάδες τυριού Pecorino Romano.