Spaghettini με αρνί al ragu, αγκινάρες και Pecorino Romano

Εμφανίσεις: 5.409
Spaghettini με αρνί al ragu, αγκινάρες και Pecorino Romano
Υλικά:
Μισό κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
300 γρ. αρνί (άπαχο μπούτι)
60 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
800 ml ζωμός λαχανικών (ή ζωμός κρέατος)
400 γρ. spaghettini (σπαγγετίνι)
30 γρ. βούτυρο
4 τεμ. αγκινάρες
20 γρ. σέλινο (1/2 κοτσάνι)
1 τεμ. σκόρδο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
1 τεμ. δάφνη
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με σκόρδο | συνταγή με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | βούτυρο συνταγή | αρνί συνταγή | spaghettini (σπαγγετίνι) | Croissants calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το σέλινο και το καρότο, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τις εξωτερικές σκληρές φλούδες και την εσωτερική «γενειάδα» και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε να σοταριστεί σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη δάφνη. Σε λίγα λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τους κύβους του σέλινου και του καρότου, τις φέτες αγκινάρας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, προσθέτοντας κι άλλο ζεστό ζωμό, αν χρειάζεται.

Βράζουμε τα spaghettini σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μία κουτάλα από το νερό τους και το προσθέτουμε στη σάλτσα του αρνιού.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα του αρνιού και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να «δέσουν» οι γεύσεις και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με νιφάδες τυριού Pecorino Romano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες821
Πρωτεΐνες ζωικές22,17 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,15 γρ.
Υδατάνθρακες14,33 γρ.
Λιπαρά32,58 γρ.
Σάκχαρα2,94 γρ.
Φυτικές ίνες10,04 γρ.