Lasagne στο φούρνο με ραγού λαχανικών

Εμφανίσεις: 3.289
Lasagne στο φούρνο με ραγού λαχανικών
Υλικά:
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
400 ml σάλτσα ντομάτας
500 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα)
1500 λίτρα γάλα φρέσκο πλήρες
120 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
120 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
4 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
0.002 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγές με lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα) | πιπέρι μαύρο συνταγές | συνταγές με μοσχοκάρυδο | συνταγές με σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα χωρίς να βράσει. Παράλληλα σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι και το βούτυρο μέσα στο χλιαρό γάλα, δυναμώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα υλικά και τα σοτααρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα  ντομάτας και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τη σάλτσα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί βάζουμε μια μικρή στρωση από το μείγμα με τη μπεσαμέλ στη βάση του ταψιού και από πάνω μια στρώση φύλλα lasagne χωρίς να αφήσουμε κενά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι την άκρη του ταψιού τελειώνοντας με το μείγμα της μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε πε τρμμένη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε για 30 λεπτά όπως είναι ζεστο για να μαλακώσουν τα φύλλα της lasagne και ψηήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες226099
Πρωτεΐνες ζωικές12392,97 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές21,4 γρ.
Υδατάνθρακες18490,29 γρ.
Λιπαρά13547,64 γρ.
Σάκχαρα18380,34 γρ.
Φυτικές ίνες6,04 γρ.