Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε πρώτα στα τέσσερα και μετά, κόβουμε τα κομμάτια σε λεπτές λωρίδες.
Τα βάζουμε σε ένα σκεύος και τα αλατίζουμε.
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ντοματίνια και ψιλοκόβουμε τη ρόκα.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους και στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Βράζουμε τα fusilli σε αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν, τα στραγγίζουμε. Τις περιχύνουμε με λίγο κρύο νερό και τα σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, το τυρί και τον τόνο στα fusilli και τελευταίες ρίχνουμε τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους και μετά σερβίρουμε τα fusilli κρύα, γαρνιρισμένα με λίγα φύλλα βασιλικού.
Τα βάζουμε σε ένα σκεύος και τα αλατίζουμε.
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ντοματίνια και ψιλοκόβουμε τη ρόκα.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους και στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Βράζουμε τα fusilli σε αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν, τα στραγγίζουμε. Τις περιχύνουμε με λίγο κρύο νερό και τα σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, το τυρί και τον τόνο στα fusilli και τελευταίες ρίχνουμε τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους και μετά σερβίρουμε τα fusilli κρύα, γαρνιρισμένα με λίγα φύλλα βασιλικού.