Fusilli καλοκαιρινά με τόνο και λαχανικά

Εμφανίσεις: 5.694
Fusilli καλοκαιρινά με τόνο και λαχανικά
Υλικά:
60 γρ. τυρί provolone affumicato (προβολόνε καπνιστό)
400 γρ. fusilli (ζυμαρικά βίδες)
200 γρ. τόνος κονσέρβα λαδιού
100 γρ. ντοματίνια
250 γρ. κολοκυθάκια (2,5 τεμ.)
0.030 150γρ ρόκα baby
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. ελιές μαύρες
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ντοματίνια συνταγή | συνταγές με ντοματίνια | συνταγή με ντοματίνια | τόνος κονσέρβα λαδιού | συνταγές με τυρί provolone affumicato (προβολόνε καπνιστό) | Anchovies calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε πρώτα στα τέσσερα και μετά, κόβουμε τα κομμάτια σε λεπτές λωρίδες.

Τα βάζουμε σε ένα σκεύος και τα αλατίζουμε.

Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ντοματίνια και ψιλοκόβουμε τη ρόκα.

Κόβουμε το τυρί σε κύβους και στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Βράζουμε τα fusilli σε αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν, τα στραγγίζουμε. Τις περιχύνουμε με λίγο κρύο νερό και τα σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο,  τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, το τυρί και τον τόνο στα fusilli και τελευταίες ρίχνουμε τις ελιές, αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε σε ροδέλες.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους και μετά σερβίρουμε τα fusilli κρύα, γαρνιρισμένα με λίγα φύλλα βασιλικού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες605
Πρωτεΐνες ζωικές4,22 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,3 γρ.
Υδατάνθρακες85,3 γρ.
Λιπαρά13,3 γρ.
Σάκχαρα1,62 γρ.
Φυτικές ίνες4,12 γρ.