Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε τον ζωμό bisque: Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα μυρωδικά (βλ. και φρέσκα μυρωδικά-γενικές συμβουλές), τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και τα κεφάλια από τα μαλακόστρακα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το brandy και φλαμπάρουμε ( φλαμπέ).
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά μετά από την ώρα που θα πάρει βράση, χαμηλώνοντας την ένταση της εστίας. Τέλος, αλατίζουμε και αλέθουμε τον ζωμό με ένα μπλέντερ χεριού μέσα στην κατσαρόλα, για να βγάλουν τα μαλακόστρακα όλη τη γεύση τους. Κατόπιν τον σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα και τον κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος στο σώμα τους, αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές και ένα κομμάτι πριν το κεφάλι και ένα πριν την ουρά. Με ένα μικρό μικρό μαχαιράκι κόβουμε την πλάτη για να καθαρίσουμε και το εντεράκι της.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και 30 από την άλλη και φλαμπάρουμε (φλαμπέ) με το κονιάκ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό bisque και τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, κρατάμε τη σάλτσα με τις γαρίδες στην άκρη.
Ρίχνουμε τις παπαρδέλες σε βραστό αλατισμένο νερό, τις βράζουμε για 5 λεπτά και μέχρι να γίνουν, πλένουμε και κόβουμε σε brunoise το κολοκυθάκι.
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη σάλτσα, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά με τα κολοκυθάκια και τη σάλτσα.
Τέλος, σερβίρουμε τις παπαρδέλες και γαρνίρουμε με τις ολόκληρες γαρίδες.
Δείτε το video της συνταγής:
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά μετά από την ώρα που θα πάρει βράση, χαμηλώνοντας την ένταση της εστίας. Τέλος, αλατίζουμε και αλέθουμε τον ζωμό με ένα μπλέντερ χεριού μέσα στην κατσαρόλα, για να βγάλουν τα μαλακόστρακα όλη τη γεύση τους. Κατόπιν τον σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι με πυκνή σήτα και τον κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος στο σώμα τους, αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές και ένα κομμάτι πριν το κεφάλι και ένα πριν την ουρά. Με ένα μικρό μικρό μαχαιράκι κόβουμε την πλάτη για να καθαρίσουμε και το εντεράκι της.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και 30 από την άλλη και φλαμπάρουμε (φλαμπέ) με το κονιάκ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό bisque και τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, κρατάμε τη σάλτσα με τις γαρίδες στην άκρη.
Ρίχνουμε τις παπαρδέλες σε βραστό αλατισμένο νερό, τις βράζουμε για 5 λεπτά και μέχρι να γίνουν, πλένουμε και κόβουμε σε brunoise το κολοκυθάκι.
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη σάλτσα, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά με τα κολοκυθάκια και τη σάλτσα.
Τέλος, σερβίρουμε τις παπαρδέλες και γαρνίρουμε με τις ολόκληρες γαρίδες.
Δείτε το video της συνταγής: