Penne με κολοκυθάκια, λεμόνι και μέντα

Εμφανίσεις: 4.657
Penne με κολοκυθάκια, λεμόνι και μέντα
Υλικά:
400 γρ. penne (ζυμαρικά πέννες)
5 γρ. ξύσμα λεμονιού (ξύσμα από 1 λεμόνι)
10 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (2 κουταλιές)
0.050 300γρ κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
5 γρ. μέντα


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με ξύσμα λεμονιού | συνταγή με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | ελαιόλαδο συνταγές | penne (ζυμαρικά πέννες) | συνταγή με κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί) |

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι να σοταριστούν μαζί με το ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε julienne και τα προσθέτουμε κι αυτά μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το ξύσμα λεμονιού για να δώσει γεύση και τέλος την κρέμα γάλακτος.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις penne και μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με την έτοιμη σάλτσα μας στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με τα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα και τις σερβίρουμε.

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες413
Πρωτεΐνες ζωικές0,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,68 γρ.
Υδατάνθρακες85,54 γρ.
Λιπαρά4,93 γρ.
Σάκχαρα1,14 γρ.
Φυτικές ίνες3,63 γρ.