Rigatoni al pesto

Εμφανίσεις: 3.745
Rigatoni al pesto
Υλικά:
1 κιλό rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι)

Υλικά για το pesto al basilico:
25 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (1 κουτ. σούπας)
25 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (1 κουτ. σούπας)
1 παγάκι
5 γρ. κουκουνάρι (ή 1/2 κουτ. σούπας καρύδια)
Μισό τεμ. σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
35 ml ελαιόλαδο
25 γρ. βασιλικός φρέσκος (μόνο φύλλα)
25 γρ. μαϊντανός (μόνο φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγές με κουκουνάρι | βασιλικός φρέσκος | συνταγή με rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι) | rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι) συνταγή | πιπέρι μαύρο | Broad beans calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto al basilico στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ο πάγος μπαίνει για να μην μαυρίσουν τα φύλλα των μυρωδικών και να παραμείνουν έντονα πράσινα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό από την κατσαρόλα, αν χρειαστεί.

Αμέσως, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το pesto al basilico και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες411
Πρωτεΐνες ζωικές1,48 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,8 γρ.
Υδατάνθρακες83,08 γρ.
Λιπαρά5,54 γρ.
Σάκχαρα0,03 γρ.
Φυτικές ίνες2,61 γρ.