Fusilli integrale με βαλσάμικο και λουκάνικα

Εμφανίσεις: 3.525
Fusilli integrale με βαλσάμικο και λουκάνικα
Υλικά:
200 γρ. λουκάνικα ιταλικά (φρέσκα)
1 τεμ. ραντίτσιο
400 γρ. fusilli integrale (ζυμαρικά βίδες ολικής άλεσης)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 πρέζες αλάτι
10 ml ξίδι βαλσάμικο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κρεμμύδι ξερό μέτριο | συνταγές με ελαιόλαδο | αλάτι | κρεμμύδι ξερό μέτριο | λουκάνικα ιταλικά συνταγές | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζουμε το ραντίτσιο, το πλένουμε και το ψιλοκόβουμε.

Αφαιρούμε το δέρμα από τα λουκάνικα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Ραντίζουμε με το ξίδι και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ραντίτσιο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη, προσθέτοντας και λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα fusilli σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας για να αρωματιστούν. Προσθέτουμε το πιπέρι και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες598
Πρωτεΐνες ζωικές7,13 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,88 γρ.
Υδατάνθρακες78,75 γρ.
Λιπαρά23,32 γρ.
Σάκχαρα1,55 γρ.
Φυτικές ίνες0,38 γρ.