Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto al basilico στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Ο πάγος μπαίνει για να μην μαυρίσουν τα φύλλα των μυρωδικών και να παραμείνουν έντονα πράσινα.
Παράλληλα, κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μερίδες, το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό από την κατσαρόλα, αν χρειαστεί.
Αμέσως, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το pesto al basilico και το κοτόπουλο και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα.