Spaghetti integrale με pesto al basilico και κοτόπουλο βιολογικό

Εμφανίσεις: 3.240
Spaghetti integrale με pesto al basilico και κοτόπουλο βιολογικό
Υλικά:
500 γρ. spaghetti integrale (σπαγγέτι ολικής άλεσης)
110 γρ. κοτόπουλο (βιολογικό)

Υλικά για το pesto al basilico:
25 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (1 κουτ. σούπας)
25 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (1 κουτ. σούπας)
1 παγάκι
5 γρ. κουκουνάρι (ή 1/2 κουτ. σούπας καρύδια)
1/2 τεμ. σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
35 ml ελαιόλαδο
25 γρ. βασιλικός φρέσκος (μόνο φύλλα)
25 γρ. μαϊντανός (μόνο φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : πέστο βασιλικού: σπαγγέτι ολικής άλεσης με κοτόπουλο βιολογικό: συνταγές με ζυμαρικά ολικής άλεσης | Corn Flakes calories

Εκτέλεση συνταγής



Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto al basilico στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ο πάγος μπαίνει για να μην μαυρίσουν τα φύλλα των μυρωδικών και να παραμείνουν έντονα πράσινα.

Παράλληλα, κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μερίδες, το  σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό από την κατσαρόλα, αν χρειαστεί.

Αμέσως, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το pesto al basilico και το κοτόπουλο και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες633
Πρωτεΐνες ζωικές8,75 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,51 γρ.
Υδατάνθρακες0,69 γρ.
Λιπαρά17,5 γρ.
Σάκχαρα0,08 γρ.
Φυτικές ίνες0,02 γρ.