Ζυμαρικά bucatini με κόκκινες γλυκές πιπεριές

Εμφανίσεις: 3.632
Ζυμαρικά bucatini με κόκκινες γλυκές πιπεριές
Υλικά:
400 γρ. bucatini (ζυμαρικά μπουκατίνι)
30 γρ. αντσούγιες σε λάδι (3 τεμ.)
150 γρ. τόνος κονσέρβα λαδιού
10 γρ. κάπαρη (σπόροι) (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σάλτσα με κόκκινες πιπεριές και ελιές: ζυμαρικά με πιπεριές: ιταλικά ζυμαρικά | Piglet calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τον τόνο, τις αντσούγιες και τις πιπεριές κομμένες σε χοντρό julienne και χωρίς τα εσωτερικά σπόρια.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

Στη διάρκεια του μαγειρέματος συμπληρώνουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουμε τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, λόγω της ύπαρξης ελιών και κάπαρης, που είναι ήδη αρκετά αλμυρές.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, αναταράσσοντας για μερικά δευτερόλεπτα για να ανακατευτούν και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες549
Πρωτεΐνες ζωικές2,17 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,27 γρ.
Υδατάνθρακες83,05 γρ.
Λιπαρά8,56 γρ.
Σάκχαρα0,05 γρ.
Φυτικές ίνες3,61 γρ.