Conchiglie με ντοματίνια και prosciutto

Εμφανίσεις: 3.020
Conchiglie με ντοματίνια και prosciutto
Υλικά:
400 γρ. conchiglie
100 γρ. prosciutto cotto (σε φέτες)
200 γρ. ντοματίνια
2 αυγά
0.05 150γρ ρόκα baby (1 ματσάκι)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
10 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αλάτι | prosciutto cotto συνταγή | ντοματίνια συνταγή | συνταγή με conchiglie | ντοματίνια | Sour cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα αυγά  με κρύο νερό και τα βάζουμε να βράσουν για 6 λεπτά (μετράμε το χρόνο από την αρχή του βρασμού για να γίνουν σφιχτά).

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση (αν θέλουμε, τα ξεφλουδίζουμε κιόλας) και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον βασιλικό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Χοντροκόβουμε τη ρόκα και την κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγο το prosciutto κομμένο σε λωρίδες julienne και το προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών θρυμματισμένους και τη ρόκα. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες483
Πρωτεΐνες ζωικές9,52 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,64 γρ.
Υδατάνθρακες85,72 γρ.
Λιπαρά9,89 γρ.
Σάκχαρα1,76 γρ.
Φυτικές ίνες2,8 γρ.